A SÁG HEGY ÉS KÖRNYÉKE

Megtekinthető a frissen felújított Ság hegyi  múzeum, mely hazánkban ritkaságnak számító látnivalókban bővelkedik / Eötvös inga, kőtani kiállítás, bazaltbányászati bemutató, stb. /majd a tanösvényen végighaladva feljut a látogató az 1934-ben közadakozásból épült, az ország legnagyobb Trianoni emlékművéhez. Innen körültekintve elénk tárul egész Kemenesalja. Jó időben látni a Somló pincéit, Sümeg várát, a falut ahol élt Berzsenyi, szembetűnnek Celldömölk Mária Kegytemplomának tornyai, számos régi és új épülete.

KEMENES VULKÁN PARK

A Kemenes Vulkán Park az ország egyetlen vulkanológiai kiállítását rejti.

SÜMEGI VÁR

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült.

VULKÁN GYÓGY- ÉS ÉLMÉNYFÜRDŐ

A gyógyfürdőben, a szauna világban és gyógyászaton is várjuk a vendégeket.

MESTSERI TERMÉLFÜRDŐ

környezetben található Mesteri Termálfürdő öt medencéje kitűnő kikapcsolódási, regenerálódási lehetőséget biztosít.

A VENDÉGHÁZ

A magyar történelem során meghatározó volt a táj életében a szőlőművelés. Magyar nyelvű hegyközségi törvénykönyve a legrégebbiek közé tartozik. Napjainkban is híres bortermő vidék, az itteni borok magas savtartalmúak, étvágygerjesztő hatásúak.

BORAINK

Jelenleg 5 különböző fajta szőlőt termesztünk 6 parcellán.
A száraz fehér borok előállítására összpontosítunk, de tavaly szélesítettük a látókörünket egy parcella kékszőlő ültetésével.

TÖRTÉNETÜNK

A Kovvin pincészetet a bor iránti szenvedélyünk indította útnak több mint 25 évvel ezelőtt.  Belevágtunk és megalkottuk a saját borainkat szőlősbirtokunkon, a Ság hegyen.

Címünk:

Ság hegy 32

Celldömölk

Magyarország

Telefonszám

+1 253 583 4964